Значително по-кратък и пренаситен със стартове. Такъв изглежда ще бъде сезон 2020 във Формула 1. Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери очаква да бъдат проведени между 15 и 18 състезания, а това ще се случи в рамките на около шест месеца.

"Насочили сме се към старт на европейските състезания през юли, август, както и началото на септември. Първото състезание, което ще бъде Гран При на Австрия, трябва да се проведе в първия уикенд на юли", обяснява плановете на организаторите Кери.

"През септември, октомври и ноември ще преминем към Евразия, Азия, Северна и Южна Америка. После идва Бахрейн през декември, както и по традиция - финал в Абу Даби. Така ще имаме между 15 и 18 старта", добавя бизнесменът

Напълно логично първите стартове ще бъдат без фенове, но от Формула 1 се надяват ситуацията да се нормализира и скоро всичко да бъде по старому.

"Всички искаме светът отново да бъде онзи, който познаваме и обичаме. Но всички стъпки, които предприемаме, трябва да бъдат правилни и възможно най-безопасни", обобщава Кери. 

Той обърна внимание и на това, че здравето и сигурността са абсолютен приоритет на организаторите и плановете ще бъдат осъществени, ако всичко е наистина надеждно.