Макс Верстапен, който е най-голямата заплаха за шампионския трон на Люис Хамилтън във Формула 1, най-сетне има реален шанс за титлата.

23-годишният нидерландец, който въпреки младостта си кара при най-бързите за седма година, води в класирането при пилотите към момента, при това с добра преднина пред седемкратния първенец.

Летящия холандец или Лудия Макс, както е известен Верстапен, обаче не се замечтава и не гледа напред в бъдещето, както сам признава в интервю за ВВС преди предстоящия уикенд на “Силвърстоун”.

“Винаги съм мислел по този начин. Не ми харесва да мечтая или да мисля за бъдещето. Искам да работя, за да бъда най-добър този уикенд, а пък след това ще мисля за следващата седмица. Просто винаги съм бил настроен така”, казва Верстапен, който в последните два сезона оставаше трети в генералното класиране - винаги след двамата пилоти на “Мерцедес”, Хамилтън и Валтери Ботас.

Макс не е първият човек с тази фамилия във Формула 1. Преди това баща му, Йос, перкара почти десетилетие в спорта - между 1994 и 2003 година, минавайки през отборите на “Бенетон”, “Ероуз”, “Тайрел” и “Минарди”.

И именно Йос понякога се притеснява, че синът му е прекалено спокоен.

“Аз винаги съм бил такъв. Понякога баща ми се притеснява, но аз му казвам, че така ми харесва и така намирам своята зона. И до днес баща ми се вълнува повече за стартовете ми от Формула 1, отколкото самият аз”, добавя той.

Преди Гран при на Великобритания, Макс има 32 точки преднина на върха в класирането.

Това означава, че дори Хамилтън да победи в неделя, както и в новия спринт формат в квалификациите, Верстапен пак ще бъде начело в подреждането.