Легендата на "Формула 1" и почетен директор в "Мерцедес" - Ники Лауда, е в болница, където се възстановява от грипно заболяване.

69-годишният австриец отсъстваше от бокса на "Мерцедес" по време на състезанията в Германия и Унгария през последните две седмици, което притесни доста от феновете на спорта.

Лауда е настинал по време на почивка на остров Ибиса, а ситуацията му се влошила, което наложило хоспитализирането му във Виена.

Притесненията идват от факта, че Лауда претъпя бъбречна трансплантация през 2005-а, но за щастие от болницата излязоха със специално съобщение, че бъбреците и сърцето на австрийската легенда не са засегнати и той ще остане още няколко дни под наблюдение на докторите, след което ще бъде изписан.

Съобщението бе публикувано вчера, точно 42 години след тежката му катастрофа на "Нюрбургринг", когато Лауда едва не губи живота си.

Той има три световни титли във "Формула 1", като е единствения пилот, който е ставал шампион с двата най-успешни отбора - "Ферари" и "Макларън".

Лауда е считан от мнозина за един от най-великите пилоти в историята на спорта.

Embed from Getty Images