Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че го чака изключително трудна битка с Макс Верстапен за първото място през сезона.

Британецът от "Мерцедес" вече е на 12 точки зад лидера в класирането Макс Верстапен с "Ред Бул", след като нидерландецът удържа победата в Гран при на САЩ.

Очаква се следващите две състезания в Мексико и Бразилия също да са по вкуса на "Ред Бул", а Хамилтън има всички поводи да е притеснен, че световната титла му се изплъзва.

"Отиваме на следващите две състезания, които са много силни за "Ред Бул", така че ще е много трудно. Ще опитаме да минимизираме силата им и ще видим дали ще свършим по-добра работа.

В момента опитвам да не мисля за това, но съм щастлив с работата, която свърших днес. Мисля състезание за състезание.

Не знам какво различно можех да направя. Ще го обсъдим с тима, но мисля, че свършихме перфектна работа и това бяха възможностите ни", заяви Хамилтън.

Британецът добави, че състезанието е нямало как да бъде спечелено, но шефът на "Мерцедес" Тото Волф не е на същото мнение.

"Разбира се, че можеше да спечелим. Водихме и имахме добро темпо с твърдите гуми. Трябва да анализираме целия уикенд от петък до неделя къде сгрешихме и къде свършихме добре работата. Ще има много позитивна дискусия", обясни Волф.