Люис Хамилтън определено не изживява най-добрите си дни и не скри разочарованието си след шестото място в Гран при на Маями.

Седемкратният шампион във Формула 1 още не е спечелил победа през сезона и не се очертава да го направи - болидът на "Мерцедес" видимо отстъпва на тези на "Ферари" и "Ред Бул".

След състезанието във Флорида Хамилтън говори пред "Sky Sports" и изпусна реплики, които показват раздразнение от работата, извършена от отбора в последните седмици, а и в конкретната надпревара.

"За съжаление, ние сме в същата позиция, в която бяхме на старта на сезона - каза Люис. - Няма подобрение. Пет състезания минаха и не бележим прогрес. В най-добрия случай, при най-добрите условия и стечение на обстоятелствата, нашите болиди са пети и шести по скорост, след четири коли на други два тима.

Разбира се, това е състезание, надпревара и всичко е възможно, но има и съвсем обективни реалности. Просто не съм съвсем сигурен каква беше стратегията ни...

Не знам например доколко колата бе повредена от случилото се на пистата в началото (имаше докосване с Фернандо Алонсо още в първата обиколка - б.р.), но и но получих пълните данни за това от бокса. Не беше същото, особено на завоите, където контролът бе по-труден. В тази ситуация не можех да рискувам много, просто направих всичко възможно от гледна точка на пилота.

Не знам какво се случи и при влизането на колата за сигурност. В такава ситуация решението не се взима от мен, а отборът трябваше да ми каже какво е най-доброто, което можем да направим. Аз винаги съм разчитал на това, защото информацията е при тях, не при мен. Това е тяхната работа, все пак! Да ми дадат детайлите или да вземат решението за отбора.

Все пак спечелихме точки, взимаме ги, качваме се на самолета и гледаме към следващите стартове. Но е трудно да си в ситуация, когато дори не си конкурентен."

Тийм шефът на "Мерцедес" Тото Волф отказа да влиза в дискусии с водещия си пилот. Но призна:

"Болидът има огромен потенциал, но имаме проблем - засега не можем да го отключим в пълна степен и да намерим баланса.

Затова и Люис, и Джордж Ръсел имат проблеми.

Работим ужасно много по въпроса и съм сигурен, че ще успеем. Но кога - това не може да каже никой."