Люис Хамилтън изрази мнение, че би било "епично" Формула 1 и Moto GP да имат общ състезателен уикенд, след като и двете надпревари вече са част от портфолиото на Liberty Media.

Компанията обяви в началото на април, че придобива 86% от най-популярното състезание за мотоциклети за 4,2 милиарда евро. Тя ръководи Формула 1 от 2017 година.

Спортният директор на Moto GP Карлос Еспелета не изключва възможността двете надпревари да са в общ състезателен уикенд в бъдеще.

Седемкратният световен шампион Хамилтън, който е голям фен на Moto GP, се пошегува, че може да се включва и в двете състезания.

"Не съм мислил по въпроса, но Liberty свърши страхотна работа с Формула 1 и мисля, че ще направи същото с Moto GP. Вълнуващо е, защото обичам Moto GP и ще е епично, ако са в един уикенд. Може да се включа и в двете състезания, това би било готино", каза британецът.

През 2019 той и легендата в мотоциклетизма Валентино Роси размениха ролите си, като Люис се качи на Ямахата, а италианецът пробва мерцедеса на своя колега.