Макар да изпрати невероятна година, в която спечели седма световна титла и подобри рекорда на Михаел Шумахер за брой победи, Люис Хамилтън все още няма нов договор с тима си.

19 от 20-те пилоти за новия сезон са ясни, без това на един от пилотите на "Мерцедес", което принадлежеше именно на Хамитън.

В края на миналта година британецът и неговият шеф Тото Волф успокояваха всички, че подписването на нов договор е въпрос само на няколко дребни детайла. След това пък Хамитлън обясняваше, че иска седмата му титла да стане факт и веднага ще сложи подпис върху новия контракт.

На този етап обаче подобно нещо не се е случило, а според италианския "Corriere dello Sport", вече са изникнали и някои разминавания относно възнаграждението в този договор.

Предложението на "Мерцедес" е за 40 милиона паунда годишно плюс бонус от 10% при нова титла.

Люис Хамилтън обаче е поискал 50 милиона на сезон и договор за период от 4 години. Това ще му гарантира сигурни 200 милиона паунда, независимо от представянето му на пистата.

Борда на директорите на автомобилния гигант са твърдо против подобно извиване на ръце от страна на пилота и не смятат да правят компромиси.

Именно заради това се смята, че клубният шеф Тото Волф вече обмисля преговори с младия талант Джордж Ръсел. Той вече направи едно състезание с болида на "Мерцедес" докато Люис Хамитлън се лекуваше от коронавирус.

Ръсел е пилот от младежките програми на "сребърните стрели", като прави отлично впечатление, състезавайки се за "Уилямс".

Ако се стигне до подобен шокиращ вариант, то Люис Хамилтън няма да бъде част от Формула 1 през новия сезон, а вероятно Джордж Ръсел ще е новата "златна кокошка", около която ще се гради стратегията на "Мерцедес".