Люис Хамилтън не говори на Джордж Ръсел откакто младокъд замести седемкратния световен шампион в болида на “Мерцедес” в края на миналия сезон. Тогава британската легенда бе с положителен тест за COVID-19, а Тото Волф взе решение да извика не Стофел Вандоорн, който е тест пилот на отбора, а Ръсел, който кара за “Уилямс”, но е продукт на академията на “сребърните стрели”.

Младият британец впечатли с представянето си и бе лишен от победата след грешка в бокса, но въпреки това успя да се пребори за първите си точки.

Самият Волф коментира ситуацията, подчертавайки, че не знае нищо по темата, но същевременно не изключи подобна възможност.

“Чувствата на пилотите ми са последното нещо, за което си мисля. Но мога да си представя, че е вярно, защото съревнованието между тези двамата е сериозно. Големите момчета винаги усещат заплахата, а Ръсел е следващата генерация на Формула 1”, каза той, цитиран от Sport 24.

Представянето на Ръсел с “Мерцедес” на пистата “Сакхир” в Бахрейн доведе до въпроси защо младият пилот е в “Уилямс”, а не при най-добрите, след като впечатли всички с уменията си в доста по-силния болид.

И през настоящия сезон той кара за “Уилямс”, докато Хамилтън и Ботас са в “Мерцедес”. Люис подписа договор за една година, но през 2022 година и двете места в отбора на Волф ще са свободни, защото пилотите са с изтичащи договори. Контрактът на Ръсел също приключва в края на сезон 2021.