Люис Хамилтън е готов да хвърли кърпата в надпреварата за титлата. Или поне към момента британецът изобщо не вярва в шансовете си за осмо първо място в генералното класиране на Формула 1 в края на сезона.

След поредната победа на Макс Верстапен ("Ред Бул") в неделя в Австрия, асът на "Мерцедес" звучеше отчаян.

"Макс върви уверено към титлата и бих казал, че дори вече почти я е спечелил - каза Люис. - Ние няма какво да направим в момента срещу съперниците си. Те са просто страхотни в момента, трябва да свършим много работа, за да се доближим до тях.

Ако колата ни е по-добра на "Силвърстоун" в следващото състезание, имаме шанс да вземем победа там. Имаме обаче много да наваксваме. Разликата се увеличава, а стартовете намаляват."

В момента Верстапен води с 32 точки пред Хамилтън и макар да са минали само 9 надпревари от сезона, нещата изглеждат мрачно за шансовете на британеца. Неговият конкурент и болидът на "Ред Бул" са великолепни дотук и разликата с "Мерцедес" е очевидна.

Шефът на германския отбор Тото Волф обаче остава оптимист:

"Има достатъчно състезания. Загубихме повече точки, отколкото е приемливо, заради наши грешки. В двата последни старта бяхме далеч от нивото си. Но никоя титла не е спечелена преди средата на сезона - нито при пилотите, нито при марките."

Лидерът Макс Верстапен бе умерен в изказванията и отказа да полети в еуфорията, която го заобикаля.

"Наслаждавам се на момента, но има още толкова много неща да се случат до края на сезона - каза нидерландецът. - Трябва да сме на ръба на възможностите си всеки уикенд. Доминирахме в Австрия, но никой не гарантира, че така ще е и на "Силвърстоун". Просто не трябва да намаляваме концентрацията и фокуса върху следващия старт."

Верстапен води със 182 точки, Хамилтън има 150, трети е Серхио Перес ("Ред Бул") със 104, а Ландо Норис ("Макларън") има 101.

При отборите начело е "Ред Бул" с 286 т., "Мерцедес" има 242, "Макларън" е със 141, а "Ферари" е четвърти със 122.