След само четири състезания от новия сезон във Формула 1, седемркатният шампион Люис Хамилтън започна да говори за нов договор.

А тояно неговият договор бе водещата тема преди старта на сезона, защото той до последно не успяваше да се разбере с "Мерцедес".

Все пак двете страни се разбраха и Хамилтън върви успешно към рекордна осма титла, но очевидно не иска отново да чака и да преминава през същите драми.

След вчерашния си трумф в Испания, Хамилтън заяви, че е време да започне да се мисли за нов договор, за да няма драми в последния момент. Според него лятната пауза през сезона е най-подходящият момент това да се случи.

"Никога повече не искам да изпадам в ситауцията от този януари и февруари. Точно заради това искам задвижване по въпроса с договора.

Това не трябва да се случва за сметка на работата и представянето ни, заради което смятам, че лятната пауза е отличен момент да седнем на масата.

Заради получилата се ситуация в началото на годината аз провалих зимната си почивка, със сигурност и за Тото Волф не е било лесно. Коствало му е доста нерви и усилия.

Просто искам доста преди началото на следващия сезон да съм наясно какво ще е бъдещето ми".

Думите в такъв ранен етап от сезона от страна на Хамилтън са изненадващи според повечето анализатори, които бяха почти сигурни, че при осма титла британецът ще се оттегли.

Очевидно поне на този етап 36-годишният пилот има желание да продължи да се състезава.