Люис Хамилтън ще седне на официални преговори с "Ферари" преди началото на новия сезон във Формула 1.

Новината е на британския в. "Дейли Мейл", като изданието потвърждава, че разговори между шампиона и ръководители в италианския отбор вече са водени, но без конкретика.

Намерението на "Ферари" е да вземе Хамилтън от следващата година, когато договорът му с "Мерцедес" ще е изтекъл. Дотогава Люис може да е изравнил рекорда на Михаел Шумахер по титли. Сега има 6, а великият германец е със 7.

Хамилтън отрече едно твърдение, появило се в медиите на Острова от последните дни. Той не преговаря с "Мерцедес" за подновяване на договора си с този тим. Неяснотите около германския отбор са твърде много.

На първо място, изобщо не е ясно дали той ще е във Формула 1 догодина. Контрактът на "Мерцедес" с организацията е до края на 2020-а, още не е подновен и не се водят преговори за това.

Партньорът "Даймлер" вече обяви, че обмисля доколко е рентабилно да се продължава участието в най-популярното автомобилно състезание. И ще разговаря за това с "Мерцедес" на среща на 12 февруари.

Това партньорство във F1 струва общо към 800 милиона евро на компаниите, които поддържат отбора и неговите помощни екипи. Ангажирани са близо 10 000 служители, като разходите за техните заплати са огромни.

Отделно, шефът на отбора Тото Волф също е с неясно бъдеще. Той намекна, че иска да си вземе почивка от Формула 1 и още не е сигурно, че ще е начело на тима през сезона, който започва през март.

Близките му отношения с Хамилтън и ситуацията около шефа също допринасят за това най-добрият пилот в момента да се оглежда за ново предизвикателство.

Люис ще получи 45 милиона евро за последните 12 месеца от настоящия си контракт с "Мерцедес", но в Италия публикации твърдят, че "Ферари" е готов почти да удвои сумата за сезон 2021.