Седемкратният шампион от Формула 1 - Люис Хамилтън, се появи за първи път от дрматичния и злощастен за него финал на сезона в Абу Даби.

Тогава при много спорни обстоятелства британецът загуби битката за титлата в последната обиколка, като от онзи момент до днес, той нямаше нито една публична изява.

Хамилтън нито даде интервю, нито се появи на публично място, нито постваше в социалните мрежи, където обикновено е доста активен.

Именно чрез профила си в Инстаграм той напомни за себе си, като качи снимка от Гранд Каньон и написа: "Нямаше ме, но се завърнах".

Думите веднаха предизвикаха реакции, а основните анализатори на Формула 1 ги разчетоха като завоалиран знак, че Хамилтън няма намерение да се отказва, а ще седне в болида на "Мерцедес", за да се опита да спечели рекордна осма титла.

Именно това е голямата въпросителна преди сезона във Формула 1, защото макар да има действащ договор, Хамилтън до този момент не бе дал ясен отговор дали ще продължи.

Публичен отговор няма все още, но фактът, че един от първите коментари под публикацията е от официалния профил на "Мерцедес" и гласи: "Добре дошул отново", все повече засили подозренията, че британецът все пак ще бъде част от сезон 2022.

През следващата седмица всички пилоти ще се срещнат с ръководителите на ФИА, за да изложт своите виждания около случилото се в последното състезание в Абу Даби.

Други слухове твърдят, че ако Хамилтън не чуе отсъждане в своя полза, той може демонстративно да се откаже от спорта.