Люис Хамилтън отново заговори по болната си тема от последните месеци, която седемкратният шампион от Формула 1 обяви и за своя голямата цел - състезание в Африка.

Британецът за пореден път заяви, че спортът болезнено се нуждае от африканско състезание, а към момента това е неговата голяма цел, а не победите и подиумите.

Той призна, че състезанието в Лас Вегас е имало огромен успех и е показало, че Формула 1 се нуждае от нови дестинации, но календарът в Европа е претъпкан, а трети старта в САЩ са твърде много според седемкратния шампион.

"Календарът е претъпкан, 23 състезания са достатъчно, но на фона на толкова много стартове е недопустимо да няма нито един в Африка.

Това е моята мисия, работя по въпроса и се надявам на подкрепа от моя тим", заяви той.

Именно включването на "Мерцедес" е новост целта Формула 1 да достигне до Африка, като не е тайна, че ФИА вече започна своите проучвания по въпроса.

ЮАР е най-близо до посрещане на състезание през 2025-а, след като Йоханесбург вече е бил домакин на Формула 1. Към момента обаче властите в страната не са обосено ентусиазирани от идеята, докато не така стоят нещата в Мароко и Руанда, където при "зелена светлина" от ФИА има готовност за инвестиране на значителни средства в осъществяване на мечтата - Формула 1 да се завърне на Черния континент.