Люис Хамилтън вече се завърна към добре познатия си ритъм след двумесечното си оттегляне след драматичния и злощастен за него край на миналия сезон.

Британецът загуби титлата в последната обиколка на последното състезание, а решенията на ФИА и всичко около състезанието предизвика редица скандали, по които все още се водят разследвания.

Естествено, че "Мерцедес' и Хамилтън обвиняват ФИА за загубената титла, а заради огромното разочарование от случилото се, имаше и съмнения, че седемкратният шампион повече може и да не се състезава.

Той обаче се завърна отпочинал и готов за битка, вече направи няколко медийнии изяви, а при последната от тях отново коментира случилото се, както и отношенията си с Макс Верстапен.

"Аз нямам никакъв проблем с Макс, не искам тази драма да повлияе на нашите отношения. Той направи всичко, което един пилот ще направи предвид обстоятелствата.

Макс не е взимал решенията по време на състезанието, той просто караше за шампионската титла, каквото правех и аз. Той е невероятен пилот и нямам търпение да подновим битката си за титлата и през този сезон.

Продължих напред, просто не виждам смисъл да се ровя в миналото. Да, любопитен съм какво ще заключи докладът на ФИА, но той няма да промени нищо.

Вече имам достатъчно опит и съм се научил да оставям негативните неща в миналото, където е тяхното място.

През годините също така се научих как да почивам маскимално добре и да използвам краткото си време. Именно заради това ме смятахте за изчезнал, просто си почивах оптимално.

Сега ще дам всичко в подготовката и тренировките, за да мога да се преборя за титлата, както при пилотите, така и на отбора ми при контрукторите", сподели Хамилтън.