Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заличи всички спекулации за бъдещето му, поставяйки нов подпис под договор с "Мерцедес".

33-годишният британец ще остане в германския конструктор до 2020-а година, а заплатата му е в рамките на 30 милиона паунда годишно. В зависимост от бонусите тя може да нарасне до 40 милиона.

Люис заяви, че новият договор е формалност и никога не е поставял като вероятност евентуално напускане на "Мерцедес". Преговорите с Тото Волф са били успешни още през зимата.

"Хубаво е, че вече има подпис. В рамките на 20 години съм част от семейството на "Мерцедес" и никога не съм бил толкова щастлив.

Поели сме по еднакъв път и нямам търпение да печеля още. Уверен съм, че тук е правилното място за мен", заяви Хамилтън.

Към момента Люис е на осем точки зад Себастиан Фетел в генералното класиране дни преди Гран при на Германия, което ще преполови сезона във Формула 1.

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че се радва, че се свършва със спекулациите:

"Имаше много интерес и спекулации около бъдещето на Хамилтън, но се радвам, че това остава зад гърба ни. Подписахме документите и не искахме хората да чакат повече. Люис е сред най-добрите за всички времена и постиженията му говорят достатъчно".

Все още не е сигурно кой ще е съотборникът на Хамилтън през следващия сезон, но най-вероятно това отново ще бъде Валтери Ботас.