Люис Хамилтън призова за постоянство що се отнася до наказанията във Формула 1.

Световният шампион смята, че Шарл Леклер от "Ферари" не е спазил правилата по време на Гран при на Италия, което Скудерията спечели за първи път след осем поредни неуспешни опита.

Хамилтън заяви, че иска да говори лично с Леклер относно подхода им в бъдещи сутиации на пистата.

Двамата имаха дълга и вълнуваща битка и англичанинът смята, че младият монегаск не му е оставил достатъчно място в един от най-напрегнатите моменти.

"Постоянно искаме постоянство. Имаше наложено правило, което не бе спазено днес. Стюардите подходиха по различен начин и не знам защо. Предполагам, че са се събудили от грешната страна на леглото. Леклер свърши фантастична работа и имахме няколко напрегнати момента. Може би ще говорим лично за тях. Нямам търпение отново да се състезаваме", заяви Хамилтън.

Леклер вярва, че е оставил достатъчно място и обясни, че стилът му на каране е наложен заради загубата от Макс Верстпаен в гран при на Австрия. Тогава холандецът спечели след рисково изпреварване в края на състезанието, като отново санкция не последва.

"Астрия ми помогна да променя подхода си днес и затова спечелих. Харесва ми да карам така", заяви пилотът на "Ферари".

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф обясни решението на стюардите с домакинския фактор на "Ферари": "Какво да направят? Да дадат петсекундно наказание на Леклер на "Монца"? После трябва да напускат пистата с полицейски ескорт".