Седемкратният шампион на Формула Люис Хамилтън информира феновете за възстановяването си от COVID-19, като описа преживяното като "една от най-тежките седмици". Британецът добави, че се надява да се завърне на решетката за неделния старт в Абу Даби, който е последен за сезон 2020, но преди това трябва да даде отрицателен тест за коронавирус.

"Не бях особено активен в последната седмица, но това определено бе една от най-тежките ми седмици от доста време насам. Просто се концентрирам върху възстановяването и това да вляза във форма, за да се върна за последното състезание в Абу Даби", сподели Люис във видеоклип, разпространен из социалните мрежи.

Шампионът каза, че вчера е тренирал за първи път от седмица насам и благодари за подкрепата, подчертавайки, че се чувства "окоей". 

Ако Хамилтън действително получи зелена светлина да кара в неделя, това ще означава, че Джордж Ръсел ще се върне в "Уилямс" и няма да получи втора възможност да седне в болида на "Мерцедес", след като направи шеметно състезание в Бахрейн миналата неделя. Тогава младокът бе тръгнал на поход към победата, но неразбирателство в бокса и спукана гума му костваха много места, макар все пак да успя да завърши в десетката и да вземе първи точки в кариерата си. 

Досега през сезона Хамилтън има 11 победи и 10 пол позишъна.