Шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън публикува емоционални думи след смъртта на легендарния пилот Сър Стърлинг Мос, който почина в неделния ден на 90-годишна възраст.

Мос бе един от най-великите в историята на спорта, макар и да не успя да спечели шампионската титла - веднъж заради своето джентълменство. Почина в дома си след дълго боледуване, като до последно до него е съпругата му Сюзи Мос.

Хамилтън бе в много добри отношения със стареца и на няколко пъти през годините се съветваше с него. Люис дори говори за изградено приятелство.

"Днес казваме сбогом на Сър Стърлинг Мос, легенда в автомобилизма. Мисля, че е важно да отпразнуваме неговият невероятен живот и колко велик човек беше. Да кажеш сбогом никога не е лесно и може да е тъжно, но той винаги ще е тук, в нашите спомени. Винаги ще бъде голяма част от семейството на британското наследство в автомобилните спортове"

Определено ще ми липсват разговорите с него. Нашата връзка и приятелство бяха необичайни. Двама коренно различни хора от различни времена, но ни събираше любовта към състезанията.

Благодарен съм, че имах тези специални моменти с него. Изпращам молитвите и мислите си към неговото семейство. Да почива в мир", написа Хамилтън в Инстаграм.