Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна за силни болки в гърба по време на вчерашното Гран при на Азербайджан.

Пилотът на "Мерцедес" направи силна надпревара и спечели няколко позиции, преди да завърши на четвъртата, но след края трудно излезе от болида си.

Голяма част от колегите му се оплакаха, че новите коли създават големи вибрации, които оформят натиск върху гърбовете им. Хамилтън не е изключение.

"Имаше моменти, в които не знаех дали ще завърша. Това беше най-болезненото и най-трудно състезание, в което съм участвал. Бях стиснал зъби и адреналинът определено ме държеше, но не мога да опиша колко много ме болеше, особено на правите. Молех се това състезание да свърши", каза Хамилтън.

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф призна, че има голяма вероятност британецът да пропусне Гран при на Канада следващата седмица.

"Да, има реална опасност Хамилтън да не кара в Монреал. Неговото състояние е наистина лошо. Виждате ясно, че вече не става дума за мускулен проблем. Той има болки в гръбнака и това може да доведе до последствия. Вариант за нас може да бъде да използваме някой от резервните пилоти", заяви Волф.

Възможни заместници на Люис са белгиецът Щофел Вандорн и холандецът Ник де Врийс.