Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън изрази недоволство, че от отбора му "Мерцедес" не са го послушали, когато е давал съвети за новия болид на отбора.

"Сребърните стрели" не успяха да стигнат до титлите при пилотите и конструкторите през миналия сезон, когато те бяха завоювани от "Ред Бул", а в Гран при на Бахрейн, първото състезание за сезон 2023, Люис финишира на пета позиция с новата кола W14.

"Oще миналата година им казах какви са проблемите на болида ни.

Карал съм толкова много, че знам от какво се нуждае дадена кола. И от какво не се нуждае. И смятам, че тук става дума за отговорност", каза британецът.

"Става дума за онзи момент, в който просто ми казват - "Знаеш ли какво, не те послушахме. И не сме там, където би трябвало да бъдем и трябва да работим", добави още той.

Според Хамилтън, в "Мерцедес" трябва да подобрят баланса на колата в завоите и цялостно да се съберат като отбор, за да продължат напред по успешен начин.

Седемкратният първенец на света бе категоричен, че с толкова опит зад гърба си, както той, така и всички в "Мерцедес" биха могли да продължат в желаната посока, но само ако работят като едно цяло.