Люис Хамилтън направи неточност, докато преследва Карлос Сайнц, която му коства много по време на Гран при на Сингапур във Формула 1.

Британецът успя да продължи състезанието, но целостта на предното му крило беше нарушена и той се принуди да влезе в бокса за смяната му.

Целият епизод му коства много време и позиции - от четвърта до девета, на която той в крайна сметка завърши.

"Знаех, че всичко приключва след тази ситуация. Тези неща се случват и няма да се самонаказвам заради грешка. Условията на пистата бяха много неприятни за всички и мисля, че нашата кола е много трудна за каране в дъжда. В първите няколко завоя тя се държеше добре, но след това проблемите дойдоха", сподели британецът.

След случката със Сайнц в първия завой той каза по радиото, че е бил избутан към огражденията, но е категоричен, че не е искал да изработи наказание за съперника си от "Ферари".

"Всичко е наред. Това е състезание и единствената причина да спомена за случилото се, е че не исках някой да се помисли че сам съм излязал от пистата. Това беше труден старт и аз бях заключен зад Сайнц. Не знам защо той беше толкова бавен. Бях принуден да стоя зад него в тези тежки условия.

Можех да постигна същите времена като пилотите отпред, но бях зад Сайнц. Ако бях трети, щях да поддържам скоростта на лидерите", добави Люис.

След деветото си място той е шести в генералното класиране със 170 точки, на цели 32 зад Сайнц, който е пети. Остават пет състезания, в които Хамилтън да се опита да избегне първи сезон без спечелена победа от 15 години.