Люис Хамилтън ще има изненадващ конкурент за титлата през новия сезон. Той започва в неделя в Австралия и петкратният шампион е фаворит да спечели отново.

Но се оказва, че британецът ще се оглежда не само за Себастиан Фетел ("Ферари"), с когото традиционно се състезава за първото място в последните години.

Валтери Ботас, вторият пилот на "Мерцедес" и съотборник на Люис, се закани: "Този сезон ще бия всички!". Включи в това число и самия Хамилтън. Финландецът не спечели нито едно състезание през 2018-а, като му се наложи няколко пъти да играе ролята на параван за Люис в неговата битка за титлата.

"Отидох си във Финландия след миналия сезон, напих се няколко пъти, близах рани и правих всичко, което човек прави на почивка - каза Ботас на спонсорска проява на "Мерцедес". - Имам и ново хоби - фотографията. Разхождам се и правя снимки. Уникално е!

След това се върнах при отбора, започнах тренировки и тестове, и съм решил - тази година ще бия всички наред. Целта ми е титлата. Да, ще е трудно, но започвам да работя за това от първия ден. През миналия сезон губих точки по много причини, някои от които са научени уроци за мен."

Букмейкърите не са особено съгласни с Валтери и го определят едва като пети фаворит за титлата при пилотите. Коефициентите за негов триумф в края на сезона са около 1:26. Фаворит е Хамилтън с 1:2,20, а втори - Фетел с 1:2,75. Трети е Шарл Льоклер ("Ферари") с 1:5,50, а четвърти - Макс Верстапен ("Ред Бул") с коеф. 1:10.