Гран при на Монако се превърна в абсолютно фиаско за “Мерцедес”. Световният шампион Люис Хамилтън бе едиственият пилот на отбора, който успя да завърши състезанието в Монте Карло, при това на непривична за него позиция - едва седми в класирането.

Съотборникът му Валтери Ботас пък бе принуден да прекрати участието си преждевременно заради технически проблем при смяна на гумите в бокса.

“Цяла година съм напълно сериозен в това, което говоя. Казах ви, че “Ред Бул” имат шампионска кола и ще бъдат много труден съперник. Все още нищо не е приключило, но не можем да си позволим още един подобен уикенд - с подобни грешки”, каза Хамилтън и добави, че “Мерцедес” има най-дългият болид на решетка и да се минава през завоите на градската писта в Княжеството е “сякаш да караш автобус”.

“Трябва да направим необходимите анализи и да разберем защо точно се стигна до това”, добави още британецът.

Валтери Ботас също изрази надежда, че в отбора ще се поучат от грешките си. Това не е първи проблем в бокса за “Мерцедес”. Миналата година в Бахрейн неразбирателство при пит стоп коства много на Джордж Ръсел, който по онова време бе заместник на болния от COVID-19 Хамилтън.

Тогава объркване при смяната на гумите доведе до още един бокс за Ръсел, който имаше реална възможност да спечели първата си победа, но в крайна сметка загуби осем места и остана девети.