Люис Хамилтън бе изключително доволен от победата си в Бахрейн на старта на сезона във Формула 1, но отчете: Битката ще е изключителна, болидите на "Ред Бул" са много бързи и ще трябва да се свърши много работа от "Мерцедес", за да се навакса изоставането от конкурента.

Британецът не пропусна да "натрие носа" на критиците, които от години обичат тезата, че не неговият талант е водещ за огромния му успех и седемте световни титли, а качествата и доминацията на болида му.

"Това бе чудесна възможност да покажа какво мога и се радвам, че я използвах - каза Хамилтън. - Дано всички са видяли, дори тези, които не обичат да гледат как печеля. Радвам се за феновете по света, гледаха невероятна битка. Аз се насладих на всеки един момент от уикенда, от самото състезание, на всичко.

Ние знаехме къде сме, че изоставаме от тях като представяне и възможности на машината. Да си тръгнем оттук с победа е огромно постижение, предвид това какво е съотношението на силите в момента. А то не е в наша полза...

Имахме и късмет, защото Макс излезе от завоя в края (при опита да изпревари Люис - б.р.). Но това няма да се случи пак, сигурен съм.

Чакат ни много трудни състезания, а "Ред Бул" и Верстапен ще са много тежък съперник. Нямаме най-бързата кола в момента, но аз нямам нищо против това. Невинаги съм бил в най-бързия болид. Тогава идва талантът и онези екстра умения, които ти носят победата.

Щастлив съм, това е една от най-големите победи за мен. Исках да спечелим, знаейки колко ще е трудно.

Но това е само един старт, остават още 22... Битките с Макс тепърва започват. Майко мила! Ако всичките са такива, в края на сезона косите ми ще побелеят!"