Люис Хамилтън не изневери на стила си и отново посочи битката с расизма като най-важната цел за него, въпреки че днес спечели седмата си титла във Формула 1.

С нея британецът изравни рекорда на Михаел Шумахер, а след Гран при на Турция не успя да сдържи сълзите си.

Люис не беше особено изчерпателен в изказванията си след състезанието, но сподели публикация в социалните мрежи малко по-късно:

"Преди днешното състезание и преди да пресека финалната линия, се замислих кое е най-важното за мен. Тази година беше толкова непредвидима. С пандемията и изместването на сезона с няколко месеца, имах най-многото свободно време в целия си живот. Това ми даде възможност да премисля какви са целите ми. Седемте шампионски титли означават всичко за мен и не мога да го опита, но има още едно състезание за спечелване.

Тази година бях амбициран не само от желанието си да печеля на пистата, но и от желанието си да помогна на този спорт да стане по-приемствен за всички. Обещавам да не спирам да се боря за тази промяна. Имаме дълъг път, но ще продължа да натискам за равенство в спорта и за по-добър свят, в който да живеем.

Изравняването на титлите на Михаел Шумахер постави светлините на прожекторите върху мен, но знам, че те няма винаги да са тук. Така че докато ми обръщате внимание, искам да призова всички да помогнат в изграждането на равен за всички свят. Нека направим така, че възможностите, които получаваме, не зависят от миналото ни или цвета на кожата.

Няма невъзможни неща. Силата, която ме буташе тази година, бе това да дам пример на следващото поколение. Никога не се отказвайте от мечтите си. Много ми казваха, че моята мечта е невъзможна, но ето ме тук. Искам да знаете, че и вие го можете. Никога не се отказвайте и продължавайте да се борите."