В своя видео блог преди началото на Гран при на Унгария, Нико Розберг даде интересно мнение по повод бившия си съотборник Люис Хамилтън.

Розберг смята, че световният шампион е минал пика в кариерата си и на сегашната си възраст от 34 години има по-бързи пилоти от него - в частност Макс Верстапен.

Според Розберг възрастта е голям фактор, но Хамилтън далеч не смята, че това е така.

"Никога не съм гледал блога му и не знам дали някой го следва, но няма нищо общо с мен. Не ме интересува, всеки си има своето мнение.

Независимо дали е прав или греши, не ме интересува. Просто трябва да се видят резултатите ми през годините. Те говорят сами за себе си.

Има хора, които не постигнаха моите успехи и искат да ги омаловажат. Това е окей", заяви Хамилтън.

Той призна, че наскоро е прочел книгата "The Four Agreements" на Мигел Руис, която го е научила да не обръща внимание на мнението на другите.

"На 34 съм и смятам, че карам по-добре от всякога. Надявам се, че виждате, че не губя от скоростта си. Качеството не винаги е много добро, както и състезанията. Това в Германия е пример. Но продължаваш и не се връщаш назад. Опитваш се да оформиш бъдещето. Не мога да съм по-горд от това", заяви световният шампион.

Уточни, че не се наслаждава на карането и няма намерение да се пенсионира скоро.