Люис Хамилтън призна - ако успее да се пребори за титлата във Формула 1 този сезон, това ще е най-великото му постижение.

Само в рамките на 15-годишна кариера в спорта, британецът има 7 титли, а сега изостава на 8 т. от Макс Верстапен при две оставащи състезания. Този уикенд битката е в Саудитска Арабия, а финалната надпревара е в Абу Даби.

Хамилтън подчерта в интервю за "Гардиън", че изоставането от 32 точки в един момент е изглеждало твърде голямо и непреодолимо, но сега нещата вече са далеч по-балансирани на върха в генералното класиране.

"Ако успея да спечеля тази титла от позицията, в която бях, тя несъмнено ще е най-голямото ми постижение - каза Люис. - Първо, защото ще е осма, никой не го е правил. Но и заради начина, по който стигам до нея.

Единственият пилот в историята, който е имал шанс за това, е Михаел Шумахер. Аз съм вторият. И беше толкова трудна година, че в един момент не вярвахме, че изобщо е възможно."

Според британеца и хората от отбора му "Мерцедес", това е моментът от цялата година, в който пилотът и болидът са в най-добро възможно състояние.

"Слава богу, ние намерихме правилния път - каза Хамилтън. - Сега просто трябва да съм на ниво и да не мисля за това какво е било на предишните стартове. Колата е превъзходна, аз имам целия опит и увереност на света. Можем да го направим! Гордея се с отбора, те успяха да преедолеят огромното ни изоставане от конкурента в хода на сезона."

Хамилтън още веднъж се закани битката между него и Макс да е "чисто спортна" и без мръсни номера.