Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън изрази мнение, че сезон 2020 е бил един от най-трудните за него откакто е в спорта. Британецът бе болен от COVID-19, което го принуди да пропусне предпоследния старт от календара - втория такъв в Бахрейн, но след това той се завърна за големия финал в Абу Даби, където обаче завърши на трета позиция.

“Не е лесно да сравнявам различните години, защото във всеки един сезон се изправям срещу нещо ново и различно. Но смятам, че поне лично за мен, тази година бе една от най-трудните откакто съм във Формула 1. Ако не и най-трудната. Знаете, че всички трябваше да минем периоди на изолация, не сме били много около хора. Животът не е както беше. Не е нормален”, заяви британецът, който вече е №1 по спечелени състезания, след като подобри рекорда на Михаел Шумахер.

Хамилтън все още не е подписал нов договор с “Мерцедес”, но изглежда това е просто въпрос на време.

“Все пак съм благодарен, че имахме възможността да се състезаваме. Самият факт, че се състезавахме, всъщност е голямо постижение от страна на Формула 1”, добави още шампионът, който също така изрази благодарността си, че всички във F1 са били здрави и годината е приключила благополучно.