Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън навакса шест места и завърши пети в Гран при на Турция, след като започна единадесети заради наказание, свързано със смяна на компоненти на двигателя. Звездата на "Мерцедес" обаче смята, че е можел да се класира и по-напред, след като за един период от време на пистата в Истанбул се движеше трети, а пред него бяха единствено Валтери Ботас, който спечели и Макс Верстапен с "Ред Бул", който отново поведе в генералното класиране.

Хамилтън бе повикан в бокса осем обиколки преди края, когато сдаде третото място и в крайна сметка трябваше да се задоволи с петата позиция.

По време на телевизионното предаване ясно се чу, как Люис казва на своя инженер Пит Бонингтън следното - "Не трябваше да правим спиране... Казах ти!".

След края на състезанието шампионът отново държеше на тези свои думи.

"Трябваше да остана на пистата. Това бе усещането ми, да остана и смятам, че това е нещото, което трябваше да направя. Така че съм ядосан на себе си, защото не последвах усещането си. Но паралелно с това работя в отбор, така че направих най-доброто спрямо информацията, която получавах", коментира британецът след края на състезанието.

Неговото желание бе да не влиза в бокса и да изкара цялото състезание с едни и същи гуми - нещо, което единствено Естебан Окон от "Алпин" направи. Французинът дори се пребори за точка, завършвайки десети.