Световният шампион Люис Хамилтън призова организаторите на Формула 1 да направят промени по трасето за Голямата награда на Монако във Формула 1.

Той иска състезанието да стане по-атрактивно за феновете, тъй като в момента според него там изпреварвания са почти невъзможни.

Британецът води в генералното класиране преди надпреварата, която е в неделя, но пък е печелил само три пъти при общо 13-те си участия в Монако.

"Има нула възможности за изпреварване в състезанието и е така от дълго време. Трябва промяна, защото сме в един и същи формат от години. Това е най-добрата дестинация, с най-хубавите места, но никога не е вълнуващо за феновете.

В класацията за най-трудните места за изпреварване това е първо с преднина. Не мисля, че феновете се наслаждават на това. Не знам какво е решението, но се надявам на по-вълнуващи състезания вбъдеще.

Има много писти, на които се състезаване. Стартът на сезона беше вълнуващ и с много изпреварвания. В Монако ще гледате нещо като влак от автомобили. Хората вече знаят какво да очакват, но и това по някакъв начин е интересно за гледане", смята британецът от "Мерцедес".