Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън изглежда не е привърженик на решението за отварянето на пълен капацитет на пистата "Силвърстоун". Местното правителство взе решение, че Гран При на Великобритания ще се проведе пред пълни трибуни, което означава 140 000 души само в деня на състезанието.

При последното издание на този старт през 2019 година малко над 350 000 души присъстваха на "Силвърстоун" в рамките на целия състезателен уикенд. Британското правителство ще използва това Гран При като част от проучвателната си програма, в която влизат и мачовете от Евро 2020 на "Уембли", както и тенис турнира "Уимбълдън".

През миналата година "Силвърстоун" прие два старта, но и двата бяха без публика.

"Ако трябва да бъда честен - раздвоен съм. От една страна ще бъде страхотно да видя хора по трибуните, особено британските фенове, които са най-добрите винаги. Енергията, която дават, не може да се сравнява с никое друго състезание", каза Хамилтън.

"От друга страна обаче гледам новините и виждам, че случаите на заразени отново се покчават и от тази гледна точка съм притеснен. Това решение ми изглежда малко незряло. Но не аз съм човекът, който трябва да казва какво да се случва и какво не. Не съм политик и не работя за правителството", добави още шампионът.

"Правителството обърква доста нещата с решенията си, които аз не разбирам и не смятам, че трябва да ги коментирам", обобщи британецът.

Хамилтън е в нетипична позиция и не е начело в класирането при пилотите, а е втори, изоставайки на 22 точки от лидера Макс Верстапен.