Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън коментира преминаването на Джордж Ръсел в "Мерцедес". През сезон 2022 "сребърните стрели" ще разчитат на изцяло британски пилотски състав, след като стана ясно, че младата звезда на "Уилямс" ще замести Валтери Ботас в отбора, а финландецът ще кара за "Алфа Ромео".

"Джордж идва, за да се учи, а според мен той има всичко необходимо, за да бъде успешен. За него няма негативи, а точно обратното - той няма какво да губи", коментира Хамилтън.

През сезон 2020 именно Ръсел замени Хамилтън за едно състезание, когато британската легенда бе болен от COVID-19. Тогава младокът впечатли с представянето си и единствено фрапантна грешка в бокса го лиши от сигурен подиум.

Шарл Леклер от "Ферари" също взе отношение по темата, като сравни ситуацията на Ръсел със собствената си такава, когато отиде да кара за "Ферари". Тогава монегаскът бе съотборник на Себастиан Фетел, който има четири световни титли.

"Ситуацията е сходна с моята, когато преминах във "Ферари" и станах съотборник на Себ. Джордж е много талантлив пилот и ще кара редом до най-добрият в историята. Той действително няма какво да губи, а това го поставя в отлична позиция", смята Леклер.

23-годишният Ръсел спечели първите си точки с "Уилямс" по-рано през сезона, завършвайки осми в Унгария, а след това на странното състезание в Белгия стигна и до първия си подиум.