Люис Хамилтън ще има шанс да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи във Формула 1 и тази седмица в Гран при на Германия.

Шесткратният световен шампион, който би изравнил легендата на "Ферари" и по този показател, ако спечели седма, споделя, че рекордите не са му фикс идея. В интервютата си напоследък той изтъква битката си срещу расизма и климатичните промени.

"Никога не съм робувал на рекордите, но естествено, когато името ми се споменава до това на някого, когото съм гледал като малък, е страхотно. Трябва да осъзная какво означава това.

Постигането на тези рекорди и постижения създава платформа, на която мога да говоря за неща, които потенциално биха променили човешки животи. За да може децата ни да живеят в по-добър свят. Докато раста, изучавам света по-добре, както и колко е важно влиянието на хората. Отдавам се на технологиите и променям живота, така че да има позитивна промяна. Мисля по-общо на нещата, боря се с расизма и дискриминацията. Това е битка, която хората водят от стотици години и тя продължава.

Да съм пилот във Формула 1 ми дава възможност да нося позитивна промяна в света. Да вземем за пример работата, която се върши за расово разнообразие във Формула 1. Никой не говореше за това преди. Осъзнавам, че трябва да продължа да говоря за тези неща. Състезанията, победите и рекордите ми дават възможност да говоря и да натискам за промяна", каза вдъхновеният Хамилтън.

Преди ГП на Германия Люис е с 90 победи, 96 пол позиции и 159 подиума в общо 260 състезания.