Люис Хамилтън изригна срещу австрийските фенове, които аплодираха и шумно празнуваха катастрофата му по време на квалификацията в Гран при на страната.

Пилотът на "Мерцедес" напусна трасето на завой №7, удари се в предпазни ограждения, но е напълно невредим. Той е десети след квалификациите и ще има сложна задача днес, когато е състезанието (16 ч, Диема спорт 3).

"Главата ми не го побира - не сдържа гнева си Люис след инцидента и мощните аплодисменти и празненства по трибуните, които го съпроводиха. - Можеше да съм в болница. Можеше и да не съм аз. Ако идваш като зрител на състезание в нашия спорт, може би следва да разбираш колко и рисков той. Как някой може да аплодира катастрофа на пилот... Това просто е извън здравия разум и не мога да си го обясня."

Обяснението е ясно, въпреки че то не може да е в никакъв случай аргумен на разума. Хамилтън е освиркван постоянно в Австрия от години, след като започна съперничеството на "Мерцедес" с "Ред Бул". А пистата "Ред Бул Ринг", където е състезанието този уикенд, е ... притежание и дом именно на корпорацията.

Феновете наоколо са тотално пристрастни към Макс Верстапен и отбора, който управлява пистата. Естествено, Люис е виждан като основен противник и затова всяка негова несполука е аплодирана.

Но да се празнува шумно катастрофата му, наистина изглеждаше малко прекалено.

Първи в неделя ще стартира Верстапен, който спечели съботния спринт.