Съветникът в тима на "Ред Бул Рейсинг" и директор на програмата за развитие на пилоти Хелмут Марко е убеден, че Мик Шумахер ще дебютира в състезание от Формула 1 през следващата година с тима на "Алфа Ромео".

21-годишният Мик, който е син на легендата на "Ферари" Михаел Шумахер, е лидер в класирането на Формула 2. В петък той трябваше да участва в първата свободна тренировка преди Гран при на Айфел, но сесията бе отменена заради лошото време на пистата "Нюрбургринг".

"Знаем кои пилоти са на пазара и могат да бъдат привлечени във Формула 1. Мисля, че през следващия сезон Мик Шумахер ще кара за "Алфа Ромео" заедно с Кими Райконен. Това ще бъде чудесен екип", коментира 77-годишният Марко пред Sport1.

"Когато видите представянето му при младежите, ще видите, че той не впечатлява в първия си сезон в даден клас, но във втория винаги бележи голям скок. Мисля, че може да очакваме подобно нещо от него и във Формула 1.

Според австриеца е малко вероятно Мик Шумахер да се озове направо в тима на "Ред Бул", макар че е възможно "биковете" да търсят нов партньор на Макс Ферстапен заради неубедителните резултати на Александър Албон.

"Представянето играе голяма роля при определянето на отбора ни. Но докато Албон е в зелената зона, при нас няма да има свободно място", допълни Хелмут Марко.