Американските актьори Райън Рейнълдс и Роб Макълхени, които направиха фурор със собствеността си на футболния Рексъм, планират инвестиция и в друг спорт. Очаква се холивудските звезди да са част от инвестиционна група, чиято цел е да се сдобие с 24% от акциите на "Алпин" във Формула 1.

Новината идва директно от "Рено" - компанията-родител на отбора, като става дума за сума, равняваща се на около 200 милиона евро. Към момента "Алпин" е на пето място в подреждането при конструкторите във F1.

През 2021-а Рейнълдс и Макълхени закупиха контролния пакет акции на уелския Рексъм и след 15-годишно прекъсване отново го върнаха във Футболната Лига на Англия, печелейки промоция за Лига 2 през април тази година.

Част от инвестиционната група "Ред Бърд", в която те участват, има връзка с "Фенуей Спортс Груп" - собственик на елитния футболен Ливърпул, както и на бейзболния Бостън Ред Сокс.

През 2022 година "Ред Бърд" участва в сделка за 1.2 милиарда евро, с която бе закупен италианския Милан, а също така има и контролен пакет акции във френския Тулуза.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО