Макс Верстапен не завърши състезание от Формула 1 за първи път от две години насам. А по ирония на съдбата това се случи в неделя сутрин в Австралия, откъдето датираше и последната подобна случка с участието на нидерландската звезда на "Ред Бул".

Трикратният световен шампион напусна Гран при на Австралия изключително рано заради проблем със спирачките, а Кристиан Хорнер нямаше как да избяга от журналистическите въпроси за случилото се.

"Проблемът със спирачките наистина е много разочароващ. Мисля, че още от самото начало изглеждаше така, сякаш ръчната му спирачка е натисната постоянно. Наистина неприятен момент - не завършва за първи път от две години насам", каза шефът на световните шампиони.

"Червените бикове" все пак взеха точки - Серхио Перес, който стартира шести заради наказание, все пак съумя да се изкачи с една позиция и приключи на пето място, но пък в генералното класиране отстъпи втората позиция на Шарл Леклер с "Ферари". Мексиканецът също е имал технически проблеми - по-конкретно такива с долната част на болида си.

"Определено имаме какво да научим от това състезание, разочароващо е, че само едната ни кола завърши, при това на пето място", допълни още Хорнер и отдаде дължимото на Карлос Сайнц.

Директорът на "Ред Бул" описа представянето му като "впечатляващо", изтъквайки факта, че преди около две седмици той претърпя операция за премахване на апендикса, но се върна на пистата с победа.