Общо трима души от два тима във Формула 1 са поставени под карантина в хотелските си стаи в Мелбърн.

Съмненията са за коронавирус, а ако се окажат заразени, това вероятно ще отложи старта на сезон 2020, който трябва да бъде даден този уикенд в Австралия.

Засегнати са един представител на "Макларън" и двама от тима на ХААС, които вчера са били изведени от пистата и поставени под карантина.

И двата отбора реагираха незабавно и освен болните, прибраха всички свои членове по хотелските стаи, докато се изчакат пробите на тримата засегнати, показващи симптоми на коронавирус.

До този момент всички отбори във Формула 1 бяха поели отговорност сами да се грижат за здравето на членовете си и да ги подлагат на тестове, ако има нещо съмнително.

Разпространилият се из цял свят вирус вече повлия на сезона. Стартът в Китай бе отложен още преди няколко седмици, а този в Бахрейн, който е втори в програмата, ще бъде проведен без публика.

Това ще нанесе сериозни загуби на организаторите, които очакваха над 100 000 да посетят целия състезателен уикенд. Все още има съмнения и за дебютното състезание във Виетнам, което е трето в календара и е предвидено за 5 април.