Руският пилот Никита Мазепин, който кара за “Хаас” във Формула 1 миналия сезон, ще съди доскорошния си отбор. Самият той потвърди, че ще търси неизплатени заплати от страна на американския тим. 

Kакто Мазепин, така и компанията на баща му “Уралкали”, един от основните спонсори на “Хаас”, бяха изгонени от падока на F1 след началото на войната в Украйна. Малко след това пилотът учреди фонд в подкрепа на руските спортисти, засегнати от санкциите заради войната.

“При прекратяването на договора ми те трябваше да ми изплатят дължимото. Това обаче още не се е случило. Смятам, че е редно да има някаква неустойка. Договорните отношения просто не бяха изпълнени”, каза Мазепин.

Той заяви, че не знае дали баща му Дмитрий Мазепин също ще съди “Хаас”, защото става дума за отделни договори.

Самият пилот бе обект на доста критики при дебюта си при най-бързите, свързани най-вече с това, че кара за спонсориран от баща му отбор. Никита Мазепин взе участие в 21 от 22 възможни старта през сезон 2021.

Той отпадна пет пъти, не успя да спечели точки, а най-доброто му класиране бе четиринадесетата позиция в Гран при на Азербайджан.