По-малко от седмица след ужасяващата си катастрофа, Ромейн Грожан отново стъпи на пистата "Сахир" в Бахрейн.

Френският пилот бе изписан от болница след ужасяващият сблъсък, в който болидът му се разцепи на две и избухна в пламъци.

На фона на стряскащите кадри, бе цяло чудо, че Грожан успя да изскочи от пламъците, а нараняванията му бяха минимални. Накуцвайки и с превръзки на двете ръце заради изгарянията, емоционалният Грожан се завърда в бокса на тима си.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК >>>

Моментът бе доста емоционален за французина, а неговата съпруга не успя да сдържи сълзите след първите думи на шефа на "Хаас" - Гюнтер Шайнер.

Грожан поговори с хората от бокса на "Хаас", след което отиде да срещне своите спасители. Това бяха хората от колата за сигурност, които бяха на мястото около 15 секунди след катастрофата, вече опитвайки се да загасят пламъците.

Снимка: Getty images

Той благодари на Иън Робъртс и Алан ван дер Мерв, като именно Робъртс бе човекът, подал му ръка при изскачането от пламъците.

Грожан се срещна, за да благодари и на някои от маршалите, които се намираха близо до мясото на катастрофата. Всички те тичаха на спринт към горящия болид с цел да спасят пилота в него. За щастие, 28 секунди след избухването, Грожан вече бе в безопасност, а секунда или две повече можеха да се окажат фатални.

Снимка: Getty images