Карлос Сайнц най-сетне направи това, за което много хора могат единствено да мечтаят - качи се в болид на “Ферари” от Формула 1. Новият пилот на италианския отбор официално започна кариерата си в Скудерията зад волана на болидa SF71H от 2018 година на тестовата писта “Фиорано”.

“Това е ден, който няма да забравя никога. Един от най-специалните моменти определено беше при пристигането ми на пистата, когато видях червения болид с №55 на него. Нямах търпение да седна вътра, а първата обиколка беше изключително вълнуваща”, каза Сайнц, който подписа с “Ферари” след два сезона в “Макларън”. 

“Много съм щастлив”, каза още испанецът.

Освен Сайнц и Шарл Леклер, по време на тази тестове седмица обиколки на “Фиорано” с болид на “Ферари” ще направят още Джулиано Алези, Маркъс Армстронт, Калъм Илот, Роберт Шварцман, както и Мик Шумахер, който се готви за дебюта си във Формула 1 с “Хаас”. 

Снимка: Getty Images

Двамата пилоти на “Ферари” ще имат и по ден и половина с новия болид на отбора - SF21. 

Легендарният италиански тим ще преследва значително по-добро представяне през новия сезон, след като последния такъв бе истинска катастрофа. 2020 година бе най-слабата за "черните кончета" във Формула 1 от 40 години насам.