Мик Шумахер е пилотът от Формула 1, който е докарал най-големи разходи на своя отбор заради катастрофите си през сезон 2021. Според информация на Sky Germany, щетите, които Шумахер-младши е нанесъл на болидите на “Хаас”, са в размер на над 4 милиона евро - или по-точно 4 212 500 евро.

Втори в класацията е Шарл Леклер от “Ферари”, който е направил щети за 4 046 00 евро, а шампионът Макс Верстапен с “Ред Бул” допълва челната тройка с 3 889 000 евро като щети.

Първата катастрофа на Мик бе в Гран при на Емилия-Романя, след това той пропусна квалификациите за Гран при на Монако заради удара си по време на тренировките, а в квалификациите за Гран при на Франция негов сблъсък доведе до червени флагове. Той отпадна след катастрофи и в състезанията в Мексико Сити и Джеда.

Пилотите на “Алпин” Фернандо Алонсо и Естебан Окон пък са отличниците в това подреждане, като общата сума на щетите, нанесени от двамата на болидите им е по-малко от 600 000 евро. 

Шумахер не спечели точки в първия си сезон във Формула 1, но въпреки това не е последен в генералното класиране. След него се наредиха Роберт Кубица (“Алфа Ромео”), който кара две състезания, както и другият пилот на “Хаас” - Никита Мазепин.