Фернандо Алонсо е в болница с травми по тялото и лицето, след като бе блъснат от автомобил, докато провеждаше тренировка с велосипед на шосе край Лугано в Швейцария.

39-годишният пилот се завърна във Формула 1 през този сезон с договор с тима на "Алпайн", като се готвеше усилено за старта на състезателната година през март в Бахрейн. Сега неговото участие не само в тази надпревара е под въпрос, тъй като няма яснота какви точно са пораженията от инцидента.

Двукратният шампион във Ф1 е в съзнание, каза в официално съобщение тимът му, но без да даде повече подробности. Анонсирано бе, че такива ще има утре.

Естествено, липсата на по-детайлна информация роди хиляди публикации със съмнения и слухове в социалните мрежи.

Онлайн изданието на в. "Гадзета дело спорт" твърди, че Алонсо има фрактури, като някои от тях са лицеви. Неговото състояние е стабилно и няма опасност за живота му, но контузиите са тежки. Това поне пише изданието.

Испанецът напусна Формула 1 през 2018-а и кара в серии за спортни автомобили, Индикар, на Рали "Дакар", както и дори в състезания с камиони.

През лятото на миналата година бе обявено, че се завръща във Ф1. Новината бе отлична за спорта, тъй като популярността на Фернандо е голяма.

Сега обаче се появяват съмнения около това дали той ще може да започне сезона и изобщо да се включи на някакъв етап в него.