Пилотът на "Алфа Таури" Пиер Гасли изрази мнение, че днешно време във Формула 1 настройките на болидите и работата на отбора са доста по-важни от качестват на самите пилоти и даде за пример Люис Хамилтън. Французинът смята, че британската легенда не би се представил толкова добре с кола на някой от по-слабите отбори като "Хаас" и "Уилямс".

Хамилтън завоюва седем титли с настоящия си отбор, но през сезон 2021 не успя да стигне до рекордна осма такава, след като Макс Верстапен от "Ред Бул" триумфира като шампион.

"За съжаление в нашия спорт колата е в основата на резултати. Дори Люис да е най-добрият пилот днес, а вероятно дори и в историята на Формула 1, с кола на "Уилямс" или "Хаас" той ще финишира последен. Не говорим за пето място или място в точките, а за шестнадесета или осемнадесета позиция", категоричен е Гасли.

Отборът на "Хаас" завърши на последно място при конструкторите без нито една спечелена точка, а "Уилямс" приключи осми от десет отбора с общо 23 точки в актива си.

Въпреки загубената от Хамилтън титла, за "Мерцедес" все пак спечели при конструкторите за поредна година, изпреварвайки основния си конкурент "Ред Бул".