Френският пилот Ромейн Грожан, който претърпя ужасяващ сблъсък в края на миналия сезон във Формула 1, разкритикува шампиона Люис Хамилтън.

Грожан се отърва по чудо почти невредин след зверския сблъсък в мантинелата в Бахрейн, при който болидът му избухна в пламъци.

Това ще се окаже и поседният епизод от кариерата му във Формула 1, след като Грожан така и не получи нов договор и ще търси развитие в друг моторен спорт.

В донякъде сходна ситуация е и Люис Хамитлън, който все още не е подсписал нов договор с "Мерцедес", а с напредването на седмиците до началот на сезона, седемкратният шампион изведнъж може да остане без място в нито един болид през сезон 2021.

Грожан коментира ситуацията, като изразни доста любопитно мнение, което със сигурност много от фенове на Формула 1 споделят.

А то е, че със слаб болид Люис Хамилтън едва ли изобщо щеше да печели точки.

"Хамилтън никога нямаше да има възможността дори да се бори за точка в миналогодишния ми болид на Хаас. Това е истината и няма какво да се залъгваме. Всеки, който е бил пилот във Формула 1, го знае и това не е голяма новина. Няма значение какъв талант имаш, защото, когато излезеш на пистата, той се ограничава до възможностите на болида. За това и няма как да се сравняват двама пилоти от различни отбори, това е възможно само при съотборниците.

Примерите са безкрайни, но най-пресните са с Ръсел и Леклер. Джордж за мен направи уникално силен сезон, но трябваше да седне в болида на Люис, за да може целият свят да разбере колко бърз е той в действителност. Когато се върна в Уилямс, отново потъна в дъното на колоната, откъдето няма изплуване. Шарл е страшно талантлив и когато от Ферари му дадоха бърз болид, той веднага спечели състезания. Миналата година обаче Скудерия имаха лош сезон и той изглеждаше като посредствен пилот", сподели французинът.