Един наглед не лек въпрос към двама от асовете във Формула 1 даде съвсем категоричен отговори и картина около интригата за титлата през сезона.

Той дойде в неделя вечерта, когато след победата на Люис Хамилтън на "Силвърстоун" въпреки спукана гума в края на състезанието, репортери попитаха едно и също нещо втория Макс Верстапен ("Ред Бул") и третия Шарл Леклер ("Ферари").

"Може ли някой да спер Люис към седмата му титла?", бе въпросът.

"Не", изстреля без колебание Макс.

"Не", без замисляне каза и Шарл, който добави: "Единствен с някакъв шанс е Валтери (Ботас, съотборникът на Хамилтън в "Мерцедес"), но дори и за него, както виждаме, е непосилно".

Британският ас има вече 88 точки след 3 победи от първите 4 старта. С 30 повече от Ботас и с 36 пред Верстапен. Остават 12 (или евентуално 14) старта в сезона, който не прилича на нито един друг във Формула 1.

Самият Хамилтън бе изключително горд и доволен, че успя да спечели състезанието "на три колела", след като спуканата гума в края едва не доведе до това да бъде изпреварен от Макс. Шампионът нарече тази победа "най-драматична в кариерата си".

"Карах добре, пазих гумите възможно най-много, но заради натиска на Валтери зад мен, това не винаги бе възможно - описа състезанието Люис. - Бях сигурен, че при него може да се получи проблем, тъй като не бе внимателен във важни моменти с гумите и рискуваше много. Просто уби предната лява гума, след което разликата започна да расте между нас.

При мен проблемът дойде внезапно - на третия завой всичко бе наред, а в седмия едва завивах, като едната гума реално не работеше.

Не знам как успях да остана спокоен, защото в такива моменти адреналинът понякога надделява. Имах късмет, защото ако проблемът с гумата бе дошъл в участък с голяма скорост, картинката щеше да е различна.

Макс идваше зад мен, но знаех, че все още имам преднина и мога да закарам "това нещо" до финала и на три гуми. Казвах си - 19 секунди напред съм, ще опитам да ускоря още веднъж и ще свърша работата. Но нямаше как, гумата отказваше.

Последните два завоя бяха кошмарни, признавам. Но победих!"