Четирикратният шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел, ще пропусне първия старт от сезон 2022.

Причината е в положителния тест за коронавирус, който пилотът на "Астън Мартин" даде. Заради него той няма да бъде част от надпреварата в Бахрейн, с която новият сезон се открива.

Негов заместник в състезанието ще е резервният пилот на тима Нико Хюлкенберг, с когото феновете в социалните мрежи се пошегуваха, че трябва да се прекръсти на "Nicko Hulkenback".

Причината е, че опитният немец не е титулярен пилот вече трети сезон, но вече направи редица състезания като резерва.

В тях той дори спечели 10 точки, което е повече, от спечеленото от доста други пилоти в рамките на тези сезони.

Хюлкенберг, който има 182 старта във Формула 1 зад гърба си, дори даваше невероятни времена в тестовете, но така и не получаваше шанс да е титулярен пилот, заради което много фенове го наричаха "вечната резерва".

Ето, че в Бахрейн той отново ще бъде на стартовата решетка в болида на сънародника си Себастиан Фетел. Хюлкенберг ще има пред себе си още един шанс да блесне с каране в ролята на резервен пилот.

Все още не е ясно каква ще е съдбата на Фетел за надпреварата в Саудитска Арабия следващата седмица. Ако успее да даде отрицателен тест в дните преди старта, то той ще получи шанс да се състезава.

В противен случай отново Хюлкенберг ще заеме мястото му.

Преди повече от седмица и Даниел Рикиардио от "Макларън" даде положителен тест, но той ще бъде на линия за утрешните тестове в Бахрейн.