Епидемията от коронавирус в Китай вече отложи доста спортни събития на територията на страната. Вирусът може да обърка и програмата във Формула 1, който се провежда в Шанхай.

По традиция автомобилната надпревара започва от Австралия и Азия, като сезон 2020 не е изключение. Огнената стихия, която завладя Австралия постави много въпросителни около провеждането на първи старт (15 март) в Мелбърн.

Сега във ФИА имат нови главоболия, които са свързани с четвъртия кръг от надпреварата, който е именно в Китай.

Макар да изглежда достатъчно далеч във времето - 19 април, шефовете на моторните спортове признаха, че вече работят върху вариант, в който вирусът не бъде овладян в следващите месеци.

При такава ситуация, ФИА категорично заяви, че няма да накара нито един състезател или отбор да отиде на опасно за здравето му място.

Две седмици преди старта в Китай е дебютното Гран При на Виетнам. Във ФИА също така са помислили за отлагане и при вариант, в който коронавирус се разпространи до Виетнам.

Вирусът вече отложи Световното първенство по лека атлетика. Международната тенис федерация премести женската отборна надпревара "Фед Къп" в Казахстан, като също така отмени доста турнири от сериите ITF и Чаланджър.

В близките 2 месеца в Китай трябваше да се проведат олимпийски квалификации в бокса, баскетбола и женския футбол, които вече бяха преместени далеч от пределите на страната.

Също така бе отменен и стартът от Световната купа по ски алпийски дисциплини.