Семейство Уилямс ще напусне Формула 1 след повече от половин век сред най-добрите. Преди месец сър Франк Уилямс и дъщеря му Клеър продадоха отбора на инвестиционна група отбора, носещ фамилното им име, а след Гран При на Италия на "Монца" в неделя Клеър официално ще напусне позицията си на директор.

 "Тежко ми е, но напускам позицията си в отбора. Надявах се, че ще продължа да се занимавам с това още дълго време, за да утвърдя наследството на семейство Уилямс и за следващите поколения. Знам, че в лицето на "Дорилтън Капитъл" сме намерили правилните хора, които да върнат "Уилямс" в челото на решетката и същевременно да запазят традициите ни", обяви Клеър в съобщение, разпространено днес.

 "Взех това решение, за да могат новите собственици да започнат изцяло на чисто. Не беше лесно, но вярвам, че е правилно. Надявам се, че успехите за отбора предстоят. И за финал, искам да благодаря на баща ми за всичко, което е дал на отбора, на спорта и на нашето семейство", добавя още тя.

Създаденият от сър Франк през 1977 година отбор има девет титли при конструкторите и седем при пилотите. Последните им такива са от 1997 година, когато Жак Вилньов триумфира като световен шампион.

Дебютът на Франк Уилямс като ръководител във Формула 1 е осем години по-рано - през 1969.