Надеждите на Фернандо Алонсо да запише точки в първото си състезание във Формула 1 след завръщането си са били заличени от опаковка от сандвич.

Испанецът от отбора на "Алпин" се движеше много добре, като бе в борба с "Макларън", "Ферари" и "Астън Мартин" за място в топ 10 в Бахрейн, но отпадна заради прегряване на спирачките.

След състезанието при проверката, която са направили механиците му, се е оказало, че опаковка от сандвич е попаднала в механизма на спирачките.

"След първия бокс имахме лек проблем и трябваше да намалим мощността на автомобила, а след втория се оказа, че опаковка е в спирачния механизъм. Това доведе до високи температури и повреда на спирачната система. Трябваше да прекратим състезанието от съображение за сигурност. Това беше много лош късмет за Фернандо, имайки предвид колко силно се представяше", каза шефът на отбора Марчин Будковски.

Въпреки разочарование, Алонсо заяви, че се е наслаждавал на завръщането си.

"Бе страхотно да съм отново във Формула 1. Стартът беше забавен, спечелихме няколко места и се борих със стари колеги. Разочароващо е, че не видях флага в края", заяви бившият световен шампион.